Пълнени лозови сарми

23/02/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267646
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 523
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ориз – 150 г дългозърнест
  • лозови листа – 225 г от консерва
  • червен лук – 225 г нарязан
  • праз – 3 малки стръка
  • магданоз – 25 г
  • мента – 25 г
  • копър – 25 г
  • зехтин – 150 мл
  • стафиди – 50 г
  • кайсии – 50 г сушени
  • кедрови ядки – 25 г
  • лимонов сок – от 1 лимон
  • бульон – 600 - 700 мл врящ
  • кисело мляко – за сервиране
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в студена вода за 30 минути. Ако използвате пресни лозови листа ги бланширайте по 5-6 наведнъж във вряща подсолена вода, а ако използвате консервирани, само ги накиснете в хладка вода за 20 минути и ги подсушете.

Смесете нарязаните лук и целина с подправките и половината зехтин. Добавете стафидите, сушените кайсии, кедрови ядки и лимонов сок. Напълнете лозовите листа със сместа и завийте сармичките.

Сложете няколко лозови листа на дъното на тенджера, наредете сармите и отгоре също наредете лозови листа.

Сипете достатъчно бульон, за да покрие сармите, намалете огъня и сварете сармите 45-55 минути. Сервирайте сармите с кисело мляко и резени лимон.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар