Пълнени лозови сарми

23/02/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1143268288
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 725
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в студена вода за 30 минути. Ако използвате пресни лозови листа ги бланширайте по 5-6 наведнъж във вряща подсолена вода, а ако използвате консервирани, само ги накиснете в хладка вода за 20 минути и ги подсушете.

Смесете нарязаните лук и целина с подправките и половината зехтин. Добавете стафидите, сушените кайсии, кедрови ядки и лимонов сок. Напълнете лозовите листа със сместа и завийте сармичките.

Сложете няколко лозови листа на дъното на тенджера, наредете сармите и отгоре също наредете лозови листа.

Сипете достатъчно бульон, за да покрие сармите, намалете огъня и сварете сармите 45-55 минути. Сервирайте сармите с кисело мляко и резени лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар