Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с лук и маслини

Хляб с лук и маслини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Хляб с лук и маслини1 / 2
11/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 бр.
"Добавяте към стандартното тесто за хляб двете тайни съставки и ... ще свърши до трошичка пред очите ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • прясно мляко - 210 мл
  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • мая - 20 г свежа или 4 - 5 г суха
  • сол - 2 ч.л.
  • лук - 2 стръка зелен и 1/2 кромид
  • маслини - на вкус, зелени
  • босилек - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките се започва да се меси стандартно тесто като за хляб.

Накрая се прибавят нарязаните лук и маслини, които преди да се пуснат в тестото се овалват в брашно. Поръсва се леко и с босилек.

Хлябът се оставя да престои за кратко и се пече в намазнена форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда ще опитам тази рецепта но ще намаля малко лука и маслините ще са от безсолните черни, дано да се получи.
26.09.2016 00:31
maria
maria
Вкусен стана хлябът! Но вместо прясно, сложих кисело мляко, вместо масло - малко олио. Пое повече брашно и сложих малко грис накрая, за да не лепне тестото. Оставих го покрито с кърпа за половин час, за да почине и стана прекрасен хляб!
24.08.2015 22:53
Нова
Нова
Много сте изчерпателни в обяснението...няма що.Какво значи "тесто като за хляб", имате ли идея колко вида хляб има....?
06.09.2013 11:34
1
MaTpoCa
MaTpoCa
А брашното къде е ?
04.11.2010 07:51