Телешко във вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешко във вино1 / 2
26/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • бекон - 225 г пушен
  • магданоз - 4 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • червено вино - 1 бутилка
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри кубчета. Направете прорези в месото и сложете вътре по малко бекон, магданоз, чесън, сол и черен пипер.

Прихванете с клечки. Загрейте зехтина и запържете месото от всички страни, махнете клечките.

Сипете мазнината от пърженето в тенджера, добавете нарязаните лук, моркови и виното, както и месото. Кипнете и оставете течността да се редуцира леко.

Покрийте и задушете на много тих огън около 3 часа. Ако е необходимо доливайте вода от време на време. Овкусете със сол и пипер и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чревоугодничка :)
Чревоугодничка :)
Стана вкусно,но направих вместо кубчета малки пържолки които свих на руладини. Изглеждаше супер, но смятам че ако се добави дафинов лист сосът ще е още по-вкусен.
03.08.2018 09:13