Пилешки бутчета с лимонов сос

27/02/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 820
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се поръсват с мащерка и с част от солта и се пържат до златиста коричка за няколко минути. Котлонът се намалява и бутчетата се пържат до омекване на месото.

Приготвя се лимонов сос, като в тиган се налива водата, добавя се маслото и сместа се кипва. Кората на лимона се настъргва на дребно и се добавя в сместа.

Сокът на лимона се изцежда и също се добавя в соса. Добавя се захарта, остатъкът от солта и куркумата и сосът къкри на среден огън 7 минути.

Брашното се разрежда с 20 милилитра студена вода и се излива в лимоновия сос. Вари се още 10 минути на бавен огън и бутчетата се поливат с лимонов сос.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар