Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Наденички с бяло вино

Наденички с бяло вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Наденички с бяло вино1 / 2
04/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Кой да знае, че наденичките на фурна могат да станат толкова вкусни само с малко бяло вино"

Необходими Продукти

  • наденица - 4 сурови,
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 150 мл
  • картофи - 500 г
  • масло - 60 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода. В тава намазана с масло наредете нарязаните картофите, поръсете ги с подправките, залейте с маслото и ги изпечете за 15 минути на силна фурна.

Наденичките се изпичат на грил тиган леко. Нарязаният на колелца лук се задушава с малко мазнина да омекне.

В йенска тава изсипете лука, отгоре наденичките, заедно с мазнината, която са пуснали и залейте с виното.

Сложете да се пече за около 20 минути, като надениците се обръщат от двете страни. След това добавете картофите при наденичките и печете още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

miro
miro
вкусно става но простотия е тази рецепта, задушаваш , печеш наполовина, пържиш наполовина и накрая всичко във фурната
аз всичко сложих във фурната и стана невероятно без тази цялата галимация и губене на време
10.01.2019 13:17