Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Постен руски сладкиш с боб

Постен руски сладкиш с боб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Постен руски сладкиш с боб1 / 2
05/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бял боб - 250 г
  • захар - 50 г
  • овесени ядки - 120 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ябълки - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява до омекване.

Пасира се, добавят се настърганата ябълка, овесените ядки, захарта, солта, канелата и бакпулверът.

Всичко се пасира още веднъж и се излива в тава, постлана с хартия за печене.

Пече се 30 минути на 180 градуса.

Вади се и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: