Телешко с гъбен сос

04/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279623
"Крехко и ароматно телешко, споделено с приятели "
Приготвяне225 мин.
Готвене80 мин.
Общо305 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 601
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го сложете в тенджера, залейте със студена вода и кипнете. Добавете нарязаните лук, праз, моркови и пипер. Кипнете отново, намалете огъня и варете, докато месото омекне.

Извадете свареното месо. Разтопете маслото и запържете брашно. Прибавете бульона от варенето и кипнете соса.

Добавете гъбите и варете още 15-тина минути. Разбийте млякото с жълтъка и сметаната и прибавете половината към горната смес.

След като получите хомогенна смес, прибавете и останалото мляко. Не позволявайте сосът да кипне. Сервирайте месото, полятото със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар