Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с киви и мента

Панакота с киви и мента

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Панакота с киви и мента1 / 2
28/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Разкошен и много лек и изискан десерт за онези, които не се боят да бъдат различни"

Необходими Продукти

  • захар - 8 с.л.
  • желатин - 20 г
  • сметана - 500 мл течна
  • киви - 4 бр.
  • мента - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 6 супени лъжици вода и се оставя да набъбне. Сметаната се загрява на бавен огън, добавя се захарта и се разбърква.

Добавя се желатинът и всичко се разбърква до разтварянето му. Разпределя се във формички, охлажда се и се оставя да се стегне в хладилника.

Кивитата се обелват и се пасират заедно с ментата. Панакотата се вади от хладилника, залива се със сос с киви и мента и се оставя за още 15 минути в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: