Карфиол по френски със сос Баже

04/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо900
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на съцветия и се вари 10 минути на пара, за да остане леко хрупкав.

Орехите се смилат и се слагат в голяма купа. Чесънът се счуква със солта и се добавя към орехите. Добавят се червеният пипер и шафранът и се разбърква.

Добавя се малко преварена охладена вода, докато не се превърне в сос с гъстотата на сметана.

Добавя се оцетът и сосът Баже е готов. Карфиолът се сервира, като се полива със соса.
подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар