Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карфиол по френски със сос Баже

Карфиол по френски със сос Баже

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Карфиол по френски със сос Баже1 / 2
04/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • шафран - 1 ч.л.
  • орехи - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на съцветия и се вари 10 минути на пара, за да остане леко хрупкав.

Орехите се смилат и се слагат в голяма купа. Чесънът се счуква със солта и се добавя към орехите. Добавят се червеният пипер и шафранът и се разбърква.

Добавя се малко преварена охладена вода, докато не се превърне в сос с гъстотата на сметана.

Добавя се оцетът и сосът Баже е готов. Карфиолът се сервира, като се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: