Руска манастирска медовина

01/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене240 мин.
Общо265 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо915
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • хмел – 12 г
  • мед – 500 г
  • черен чай – 1 пакетче
  • вода - 2100 мл
  • канела - 1 щипка
  • кардамон - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се залива с 2 литра топла вода и се загрява на котлона. Щом кипне, котлонът се намалява и сместа се вари на минимален огън 3 часа. Добавя се хмелът, канелата, кардамонът и белият пипер. Вари се още 1 час.

Ако течността намалее, се добавя гореща вода, за да се възстанови обемът. Сваля се от котлона. Охлажда се леко и се прецежда. Покрива се с марля и се оставя на топло, за да шупне.

Когато това стане, чаят се запарва със 100 милилитра гореща вода. Охлажда се и се добавя в меда. Оставя се за 4 часа и се прецежда. Разпределя се в бутилки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар