Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Риба със сос от червено вино

Риба със сос от червено вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Риба със сос от червено вино1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 4 броя
  • зехтин - 4 с.л. за готвене
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • червено вино - 100 г
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • маслини - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от костите и се слага да се изпържи равномерно от двете страни в сгорещения зехтин.

Изпържената риба се изважда и в тигана се прибавят доматеният сос, виното, лимоновият сок, счуканият чесън, черният пипер.

Сосът се кипва за 5 минути, след което рибата се подрежда в чиния, залива се със соса от червено вино и се украсява с маслини.

Рибата със сос от червено вино се сервира с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: