Пиле с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
04/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Това е една от любимите ни класически рецепти, защото се приготвя изключително лесно, а резултатът е гарантиран"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг (бутчета, крилца)
  • ориз - 300 г
  • лук - 200 - 300 г кромид или малки лукчет
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете почистения и нарязан ситно лук. Ако използвате малки лукчета, може да ги оставите цели или разполовени. След като лукът омекне, добавете скълцания чесън и измития в няколко води и отцеден ориз.

Разбъркайте и леко запържете ориза. Снемете от котлона и добавете сол и пипер. Прехвърлете в тавичка и отгоре разпределете парчетата пилешко, които също може да овкусите с малко сол и пипер.

В тавата долейте вода (ориз:вода - 1:3) леко разбъркайте и наместете отново пилешкото и сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна (на около 200 градуса). Когато оризът абсорбира водата и пилешкото добие лек загар, пилето с ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
КЛАСИКА!
09.01.2024 20:51
Мила Тонкова
Мила Тонкова
Аз добавих и масълце и пикантина, също така използвах бульонът от свареното пиле, което пък надробих и обезкостих! Стана много вкусно!
03.05.2020 19:42
3
2
Диляна
Диляна
Перфектната рецепта. Аз добавих малко морков.
05.01.2020 11:21
2
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз добавих и морков,но без чесън.
12.02.2016 17:24
6
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Вместо вода използвам пилешкия бульон, също така не слагам чесън.
03.02.2016 18:39
6
1
Танка
Танка
Обикновенно оризът става готов за 15-20 минути. Месото, макар и пилешко, дали ще бъде готово, когато оризът е абсорбирал водата.
13.09.2015 20:12
25
5