Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пиле с кокосово мляко и манго

Пиле с кокосово мляко и манго

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пиле с кокосово мляко и манго1 / 3
05/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • манго - 1 бр.
  • кокосово мляко - 400 мл консерва
  • киселец - 2 с.л. пресен
  • лимони - 1 бр. сок и кора
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • къри - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете с чук за месо пилешките гърди. Подправете от двете страни със сол и черен пипер. Във всяко парче пилешко сложете парченца манго и го навийте. Фиксирайте краищата с клечка за зъби. Повторете и с останалите парчета пилешки гърди.

В подходящ съд смесете кокосовото мляко, кърито, наситнения киселец, 2 с.л. лимонена кора и 2 с.л. лимонов сок. Мариновайте месото за 12 часа.

Отцедете пилешкото, поставете го върху пергаментова хартия и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути, до зачервяване, като го мажете с олио периодично.

Маринатата се сипва в тиган, кипва се и се вари около 5 минуит, като непрекъснато се разбърква. Пилето се поднася топло, обилно залято с ароматния кокосов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Natalia Georgieva
Natalia Georgieva
Прекрасно се получи с няколко измененеия.
19.02.2016 11:32