Френска торта по селски

05/03/2015
Васил
отВасилНовак72
"Една от изпитаните рецепти, по които бабите французойки приготвят торти за внуците си "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 995
  • Преглеждания за месеца463
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват, постепенно се долива и млякото, добавя се медът, содата и маслото. Така приготвената смес се слага на котлона да ври на бавен огън до получаването на карамелен цвят.

Докато е още топла, в сместа се добавя брашното и се омесва тесто. Разточват се кори с дебелина 3-4 мм. Пекат се в предварително загрята фурна на 200°C за около 8-10 мин. или до готовност. За предпочитане е корите да не са повече от 5 бр.

След като изпечем корите, разбиваме заквасената сметана със захарта (на ръка, защото става много течна с миксер). Докато са още топли корите, редим: кора, крем и поръсваме с орехи, така до изчерпване на корите. По желание може да се добави и сладко от боровинки.

Вече готовата торта се фолира и се оставя в хладилника за няколко часа, а най-добре за една нощ.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Васил
Васил
11.11.2017 18:01
Радвам се че ви харесва :)
0
0
Мариана Дамянова
Вече ни е любимата торта!!!Страхотна е благодаря за тази рецепта!
1
0
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
28.09.2016 18:40
Торта с невероятен вкус!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв