Мусака с патладжани

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
05/09/2010
"Доверете ни се, когато ви казваме, че най-вкусната мусака се прави с патладжани!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо34 986
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В сгорещено олио задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.

В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки и редете така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна. Веднага след като го извадите от печката наръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Димитрова
Димитрова
24.08.2013 13:21
Рецептата е много хубава!А дали е гръцка или българска е все едно,все пак важен е крайния резултат!
3
0
:))
:))
02.06.2013 13:15
уйойол
0
0
Гергана
Гергана
17.03.2013 15:03
Напротив! Абсолютно идентично с мусака, която съм яла на ов.Крит!!!
Разкош!!!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти