Да помогнем на Мишо да проходи

Мусака с патладжани

05/09/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5-6
Изпрати Мусака с патладжани
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо29 269
  • Преглеждания за месеца1122
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • патладжани - 5 средно големи
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • домати - 6 броя
  • червени чушки - 5 броя капия
  • магданоз
  • олио
  • кашкавал - 200 г
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Мусака с патладжани

Всички зеленчуци се режат на колелца (патладжаните по дължина). В сгорещено олио задушете лука, прибавете и каймата заедно със сол и черен пипер.

В намазнена тава започнете да редите патладжани, отгоре кайма, отгоре кръгчета домати и чушки, поръсете с малко олио и подправки и редете така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре завършете с патладжани. Поръсете ястието обилно с магданоз и сложете да се изпече в умерена фурна. Веднага след като го извадите от печката наръсете с малко рендосан кашкавал и върнете за 5 минути да хване златист загар.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 14 гласували
5 8
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Димитрова
24.08.2013 13:21
Рецептата е много хубава!А дали е гръцка или българска е все едно,все пак важен е крайния резултат!
1
0
:))
02.06.2013 13:15
уйойол
0
0
Гергана
17.03.2013 15:03
Напротив! Абсолютно идентично с мусака, която съм яла на ов.Крит!!!
Разкош!!!
0
1
nepoznata
30.06.2012 16:24
чудно ми е къде прочетохте че това е гръцка мусака че толкова се възмутихте ха ха
0
0
dani
29.09.2011 12:26
Ами то никъде не пише, че е гръцка мусака ?
0
0
kozirog
29.09.2011 08:31
Това не е гръцка рецепта. Ето рецептата за г-ка мусака. Картофите и патладжаните се нарязват на филиики и всички те по отделно двата зеленчука се изпаряват в зехтин до зачервяване като се слагат вълху салфетка да попие от мазнината, след което се запарява глава лук, докато омекне, прибавя се каймата леко да се запържи, прибавя се една кутия дом.сок или нарязани на кубчета домати докато заври. Прибавя се сол на вкус, чер пипер, задължително риган. След като е вряла сместа 10/15 мин., се дърпа от огъня. В тавичка се подреждат един пласт картофи и патладжани и по средата цялата кайма. Най - отгоре пак картофи и патладжани. Прави се заливка за бешамел(брашно, яйца и прясно мляко направете го по- гъст бешамела). Залива се и се пече до зачервяване за около 30 мин., като се изважда се наръсва с настърган кашкавал или галета и по двата начина се прави. Това е рецептата е от остров Родос. Приятен апетит.

Таня
04.07.2014 20:09
Да така е,ама е супер нездравословно и не много вкусно.Яла съм я,а тази тук е много вкусна и патладжанът не се пържи.Кой казал,че като е гръцко е вкусно?Да им имам дебелите гъзове на гъркините с уж вкусните им запържени манджи
0
1
0
0
stella
29.08.2011 12:16
Нищо общо с гръцката мусака.
0
0
Женя Димова
25.03.2011 20:08
Гръцка мусака не се прави така.
0
0
Tania Todorova
03.02.2011 14:51
Няма такова ястие в гръцката кухня. мусака с патладжани има, ама не се прави така.
0
0
ана
27.12.2010 19:58
Ей, такъв буламач на всичко прилича, само не и на гръцка мусака. А и заглавието на рецептата е такова, сякаш в Гърция съществува и друга мусака, освен с патладжани. Излагация сте голяма.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Мусака с патладжани. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите рецепти за Мусака с патладжани. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Съвети как да приготвим Мусака с патладжани в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.