Агнешки ребърца с горчица

06/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай54293719
"Нямате си и представа колко са вкусни тези агнешки ребърца... не е късно да си ги приготвите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 460
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки ребра - 1 парче със 7 - 8 ребра
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 4 с.л. дижонска
  • галета - 200 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте дъното на плитка тава с алуминиево фолио. Отгоре сложете агнешките ребра, като внимавате тлъстата част да остане отгоре.

Смесете меда с горчицата, разбъркайте добре и с получената марината намажете месото. Галетата се разбъркват със солта и черния пипер.

Разнесете овкусените галета върху агнешкото месо, като гледате да получите тънка коричка. Печете агнешките ребра в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20-25 минути.

Извадете ги, оставете ги да престоят поне 10 минути и едва след това ги нарежете на порции. Сервирайте с гарнитура от задушени или пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар