Тиквена супа с леща

06/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сипва във врящата вода и щом кипне, се похлупва с капак и се вари на среден огън 10 минути.

Тиквата се настъргва на едро. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. В загрятото олио се запържват за 4 минути лукът и чесънът.

Добавя се тиквата и се задушава на среден огън 10 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се мащерката, разбърква се и се сваля от котлона. Сместа се добавя към лещата, добавя се сол и се вари 10 минути на среден огън.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар