Сладкиш с бисквити и ябълки

05/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Храната трябва да доставя удоволствие не само на небцето, но и на очите, а този сладкиш с бисквити и ябълки е истинска наслада за сетивата "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 578
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • масло - 125 г краве
  • бисквити - 2 пакета чаени
  • ябълки - 4 броя + още 3
  • яйца - 5 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото върху котлон, оттеглете съда и натрошете вътре бисквитите. Добавете 4 броя настъргани ябълки и залейте с разбитите яйца, захар и брашно. Объркайте сместа добре.

В намазнена тава (или хартия за печене) подредете колелца ябълки концентрично, като ги застъпвате. Отгоре излейте сместа и сложете да се изпече в умерена фурна.

Готовият сладкиш се обръща внимателно и се поръсва с пудра захар, след като леко поизстине.подобни рецепти тук

5 10
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

svetlana hristova
svetlana hristova
06.04.2014 18:43
Изглежда вкусно
0
0
Дари
Дари
10.09.2013 21:48
Малко е обратен реда..Масло,натрошените /или цели/бисквити ябълки,нарязани /или рендосани/ и после това яйчната смес. Задачката на бисквитите, в случая, е да поемат влагата от ябълките.Може и малко по-различна версия:Парче масло 50-60гр се разтопява.Добавя се около 100 гр захар - да се получи карамел леко розов-златист на цвят.Сваляме от котлона и подреждаме красива розетка от обелени, тънко нарязани ябълки.Поръсваме с натрошени бисквити около 100 гр. Заливаме с пандишпанова смес 6 сл брашно, 6 захар,4-6 бр яйца/ според големината.печем на 180 градуса в началото и 160 в края около 40 минути.Като се охлади/за да стегне малко маслото/ се обръща и изяжда.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв