Белгийски вафли

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Белгийски вафли1 / 2
07/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Съветваме ви да научите на английски, немски и френски как се казва Искаме допълнително от тези белгийски вафли"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г суха
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • масло - 80 г
  • захар - 1 с.л. ванилова
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото до 30-35 г и разтворете в него маята. Оставете на топло за няколко минути. В това време отделете жълтъците от белтъците, като разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол.

Пресейте брашното, направете в средата му кладенче и сложете там прясно мляко, газираната вода, разтопеното масло и жълтъците. Разбийте сместа много добре, за да не допуснете образуването на бучки.

В края добавете внимателно белтъците и разбъркайте добре.

Оставете на топло за 45 минути, за да втаса. Опечете вафлите в гофретник, гарнирайте със сладко по избор и поднесе топли, като предварително ги поръсите с ваниловата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: