Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Запеканки»Солена запеканка с извара по френски

Солена запеканка с извара по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Солена запеканка с извара по френски1 / 2
07/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Французите са страхотни кулинари и тази Солена запеканка с извара го потвърждава!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • извара - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • извара - 750 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се смесва с брашното, изварата и солта и се замесва тесто.

Приготвя се плънка, като лукът се реже на ситно и се смесва с изварата, яйцата, брашното и солта.

В тава, намазана с олио, се слага тестото, като се правят стенички.

Върху тестото се излива плънката, заглажда се и се пече 50 минути на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: