Пълнено пилешко бутче

07/03/2015
Василот ВасилНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 979
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож внимателно правим разрез, така че да се получи джоб в бутчето, като внимаваме да не излезе ножът от другата страна. Пълним го със сирената и внимателно с клечки за зъби го затваряме, за да не излезе плънката по време на термичната обработка.

Овкусяваме със сол и черен пипер и в съд със силно загрята мазнина (ако е повече мазнината, по-добре) пържим бутчето за около минута-две от всяка страна. Изваждаме го и го прехвърляме в тавичка със малко вода на дъното, покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 мин.

За соса измиваме и почистваме гъбите, нарязваме ги на филийки и запържваме в малко масло или олио за около 3-4 мин. Добавяме черен пипер и сол на вкус. След като станат готови, добавяме топеното сирене и изчакваме, докато се разтопи, добавяме сметаната и оставяме, докато се сгъсти. Може да добавите и малко нишесте, разтворено във студена вода за по-бързо сгъстяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар