Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибарска салата

Рибарска салата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Рибарска салата1 / 2
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • краставици - 1/2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • тиквички - 1 бр.
  • скариди - 40 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • сметана - 175 мл
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на жулиени. Приберете ги в хладилник, за да останат свежи.

Почистете скаридите и запържете обелките от тях в зехтина на загрят котлон за няколко минути.

Добавете ракията и оставете да се изпари. След това сипете сметаната и гответе на слаб огън за 10 минути. Прецедете получения сос и го пасирайте, оставете да се охлади.

В чиния за сервиране направете легло от почистените зеленчуци, отгоре наредете скаридите, овкусете с лимоновия сок и поръсете със сoса.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: