Сладкиш с ябълки и ванилов крем

08/03/2015
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач38263127791
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12 бр
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 661
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от изброените продукти и се държи за 30 минути в хладилник, завито в свежо фолио.

Почистените ябълки се нарязват на парчета. Поставят се в тавичка, поръсват се със захарта, добавя се маслото и лимоновата кора + ром и се запичат до омекване във фурната. Изваждат се и се добавят ядките и стафидите. Оставя се да се охлади.

Пакетчето пудинг се изсипва в купа, добавя се яйцето и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се сметаната, прясното мляко и захарта. Може и да се работи на лека степен с миксера или да се разбърка добре с шпатула до хомогенност.

Покрива се дъното на тортена форма с хартия. От тестото се взима 2/3 и върху брашно или направо върху хартията се разточва с големината на формата. Поставя се, а от другото тесто се правят фитили и се залепят по страницата на формата, за да образуват висок борд. С вилица се надупчва тестото.

Изсипват се ябълките върху тестото и се разпределят равномерно, а върху тях се излива приготвения крем.

Пече се на 170 градуса за около 35-40 мин. В средата кремът трябва да е еластичен и не бива да се препича. Сладкишът се охлажда и се поднася.

PS: Тестото е много меко и затова може да се разточи само върху добре набрашнена повърхност.
Източник: Кулинарен блог на Йолиподобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар