Сос Мадейра

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сос Мадейра1 / 2
08/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 60 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 стрък
  • мащерка - 1/2 връзка
  • магданоз - 1 вр.
  • дафинов лист - 1
  • бекон - 75 г пушен
  • брашно - 40 гр.
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 250 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • мадейра - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете съвсем ситно морковите, бекона, целината и лука. Направете вързопче от билките - магданоз, мащерка и дафинов лист.

Загрейте маслото и запържете морковите, лука и бекончето, като добавите ароматното вързопче. След като зеленчуците добият приятен загар, поръсете брашното и разбъркайте, докато се запържи и то.

Долейте бульона и виното и 1/2 от виното Мадейра. Поръсете със сол и пипер и оставете да ври за 20 минути на слаб котлон.

Накрая прецедете соса и го върнете в друг съд на котлона. Долейте останалото вино Мадейра. Оставете на слаб котлон за още 3-4 минути, но не позволявайте да заври.

Поднесете соса горещ в сосиера към телешко, шунка, конско, карантия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: