Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Тажин»Пиле със зелени маслини в тажин

Пиле със зелени маслини в тажин

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пиле със зелени маслини в тажин1 / 2
09/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-6
"Магьосникът в Арабската кухня ще ви помогне да приготвите най-вкусното пиле с екзотичен аромат"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • маслини - 150 г зелени без костилки
  • джинджифил - 1 с.л. смлян
  • кимион - 1 с.л.
  • рас ел ханут - 2 с.л.
  • шафран - 6 тичинки
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 0.5 връзка
  • канела - 1 пръчка
  • лимон - 1 кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте или смелете семената кимион, добавете джинджифила, рас ел ханут, шафран и стрийте старателно. Добре почистеното и подсушено пиле се натрива от всички страни с подправките и се запържва директно в тажина в малко олио.

Добавят се едро нарязаният лук и пръчката канела. Продуктите се пържат за 3- 4 минути, след това се посоляват, поръсват се с нарязан магданоз и се долива вода до ръба на съда.

Когато течността кипне, котлонът се намалява на средно положение и ястието се задушава около 60 мин., като от време на време се обръща.

Пилето се изважда в чиния отцежда се и се обвива в алуминиево фолио, за да не изстине. Кората на лимона се нарязва на тънки лентички и заедно с маслините се слагат в бульона от варенето на пилето.

Кипва се и се вари 10-ина минути. Пилето се връща обратно, оставяте ястието да клокне и сте готови да го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: