Зеленчуково рагу

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Зеленчуково рагу1 / 3
12/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ястие - мечта за вегани и вегетарианци, любима гарнитура към пържоли за всички останали"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • червен лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 70 г
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и лукът се режат на дребни кубчета, а чушките, патладжаните и доматите - на по-едри.

Зехтинът се загрява и в него се запържват последователно двата вида лук, пиперките, и след 5 минути - морковите.

Когато морковите омекнат, се добавят патладжаните, доматите и доматеното пюре. Сместа се посолява на вкус и се задушава на тих огън около 15 минути, до извиране на излишната течност.

Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз, по желание може да се добави и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
30
21
10
Дай твоята оценка: