Провансалски тарт

09/03/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 120 самонабухващо
  • масло - 60 г
  • вода - студена
  • Пълнеж
  • домати - 460 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 15 г
  • подправки - свежи
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • сирене - 120 настъргано
  • аншоа - 60 филе
  • маслини
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Пригответе тестото, като смесите продуктите и замесите. Разточете на тънка кора и сложете в плитка форма.

Сипете доматите във вряща вода за няколко секунди, след това ги обелете и нарежете. Нарежете и лука. Разтопете маслото и добавете доматите, лука, подправките и доматеното пюре.

Покрийте с капак и задушете на тих огън за 30 минути. Махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата и ги смесете със сиренето, сол и черен пипер. Сипете ги в доматената смес.

Изсипете пълнежа в тестото, отгоре декорирайте с филетата аншоа и черните маслини, на които са махнати костилките. Запечете тарта в загрятата фурна за 40 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар