Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушен карфиол със сос от сирене

Задушен карфиол със сос от сирене

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Задушен карфиол със сос от сирене1 / 2
13/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • сирене - 200 г
  • масло - 70 г краве
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и го накъсайте на розички. Бланширайте ки да 2-3 минути във вряла подсолена вода.

След това ги отцедете и подредете в йенска тава, който предварително сте намазали с малко масло.

Загрейте маслото на тих огън и добавете червения пипер, кърито и солта. Свалете от огъня и сложете брашното, като разбърквате непрекъснато.

Когато получите хомогенна смес, сипете на тънка струйка прясното мляко.

Върнете соса на котлона, сложете настърганото сирене и гответе за 4-5 минути, до разтваряне на сиренето. Полейте карфиола и печете 15-20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: