Крокети от карфиол

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Крокети от карфиол1 / 2
23/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Днешният повод да поканим приятели на по бира са тези крокети от карфиол - чувствайте се поканени и вие"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • брашно - 2 с.л. лъжица
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 20 г
  • оцет - 1/2 лъжица
  • масло - 40 г топено
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола, накъсайте го на розички и го сварете в подсолена вода, в който сте добавили и оцета. Отцедете го и го пасирайте.

Към карфиолената смес добавете брашното, жълтъка на яйцето, бирата, подправки на вкус и последно белтъците, които предварително сте разбили на сняг с щипка сол.

От полученото тесто се гребва с лъжичка и се пържи в загрятото олио до зачервяване.

Готовите крокети се отцеждат от излишната мазнина. Поднасят се топли с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: