Веганска крем супа от карфиол

10/03/2015
Mariana
отMarianaДжедай56193720
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 119
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 1 л зеленчуков
  • чесън - 1 глава
  • праз - 2 - 3 стръка бялата част
  • карфиол - 1 голяма глава
  • кашу - 1/4 ч.ч. сурово
  • лук - 4 с.л. ситно нарязан зелен
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете чесновата глава за 30 минути. Извадете я и я оставете да се оглади.

Загрейте олиото и задушете ситно нарязания пресен лук и наситнения праз за 2-4 минути. Добавете накъсания на розички карфиол и продължете да задушавате ястието.

Сложете обеления чесън, залейте със зеленчуковия бульон и варете 30 минути на тих огън. Пасирайте супата и добавете ядките, които също сте пасирали в блендер.

По желание може да поръсите с малко пресен копър преди поднасяне.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!