Пържен ориз с джинджифил и яйце

11/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 638
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • грах - 4 с.л. замразен
  • чушки - 1 малка червена
  • ориз - 200 г сварен
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 2 см корен
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и чушката се режат на ситно, джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно.

Лукът, чесънът, чушката и джинджифилът се запържват на силен огън за 2 минути в олиото.

Добавя се яйцето и се разбърква за 20 секунди. Добавя се оризът и грахът и всичко се пържи 4 минути.

Добавя се соевият сос и черният пипер и се сервира веднага.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар