Леща с праз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Леща с праз1 / 2
09/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Обожаваме селската кухня, защото е вкусна и лесна за приготвяне"

Необходими Продукти

  • леща - 350 г
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистената леща да ври с 600 мл хладка вода, докато омекне. Прецедете лещата, но не изхвърляйте водата.

Загрейте олио в друг съд и сложете ситно нарязания праз, както и магданоз да се запържат.

Овкусете с подправките и добавете брашното, след което и сварената леща. Покрийте с капак и раздрусайте. Задушавайте още около 10 минути, като от време на време добавяте малко от бульона на лешата. Поднесете лещата с праз, подправена с чубрица и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: