Голяма пита

13/03/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 339
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладкото мляко със захарта и добавете солта, 150 мл олио и 3 яйца с 1 белтък. Добавете 1 кг брашно и бъркайте с дървена лъжица. След като сместа се хомогенизира, оставете да втаса за половин час.

Пресейте останалото брашно и в кладенче посредата добавете втасалата смес. Замесете тесто постепенно, докато стане гладко.

От тестото се оформят 8 еднакви топки, от които се разточват кори с дебелина 5 мм. Намажете ги с олио и ги слепете по две.

Навивайте двойките на рула, разполовете ги с нож и ги подреждайте е намазнена много дълбока тава или подходяща тенджера. Сложете питата в незагрята фурна и включете на 250 градуса само отдолу първоначално.

След 80 минути включете да се пече и отгоре за около 5 минути. Извадете готовата пита, намажете я с разбит жълтък с малко вода и я върнете в печката за още няколко минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар