Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани плодове

Захаросани плодове

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Захаросани плодове1 / 2
14/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вместо сладки пригответе за децата си захаросани плодове"

Необходими Продукти

  • лимони - 5 бр.
  • портокали - 3 бр.
  • захар - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много внимателно почистете плодовете. Най-добре ги изчеткайте с четка, за да премахнете всички следи от препаратите, с които са ги третирали.

Нарежете цитрусите на тънки резени заедно с кората и премахнете семките. Оваляйте ги със захар от двете страни и ги подредете в тава, в която сте сложили хартия за печене.

Така приготвените резени се слагат в предварително загрята на 160 градуса фурна до поемането на захарта. След това фурната се намалява на 80 градуса и се сушат около 30-40 минути, без да се отваря вратичката.

Не трябва да ги оставяте да се изсушат съвсем, за да не станат прекалено твърди. Съхранявайте ги в затворен буркан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: