Пилешко месо на скара

13/03/2015
"Може да познаете, че пролетта е дошла не само по щъркелите, но и по изкусителната миризма на печено пилешко месо на скара "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 816
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 750 г
  • червено вино - 2 с.л. оцет
  • билки - 3 с.л. сушени (мащерка, риган, розмарин, начупен дафинов лист, и др.)
  • горчица - 2 с.л.
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете виното, билките, горчицата, чесъна и другите подправки. Разбъркайте добре и в получената смес мариновайте пилешкото месо поне за 8 часа, най-добре за едно денонощие.

Ароматното пилешко месо се пече върху предварително загрята скара за около 4 минути от всяка страна. Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.

Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
23.01.2016 08:48
изглежда вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв