Свински ребърца с меден сос

14/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267707
"Няма да преувеличим ако кажем, че тези ребърца се топят като мед в устата "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 979
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 900 г
  • кайсиев нектар - 125 мл
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • кетчуп - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • портокалова кора
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата и ги сложете в тенджера, покрийте ги с вода и ги сварете. Пасирайте нектара с виното, кетчупа и меда.

Добавете лука, чесъна и портокаловата кора и отново пасирайте. Сипете ребърцата със сместа и задушете всичко.

Намалете огъня и продължете да задушавате за около час или докато ребърцата омекнат и сосът се редуцира.

Овкусете със сол и пипер и сервирайте с лимонови резени и нарязан зелен лук.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар