Пирожки с месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пирожки с месо1 / 2
13/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 30 г
  • брашно
  • за плънката
  • кайма - 300 г (телешка и свинска)
  • праз - 1 стрък
  • яйца - 3 бр.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете олиото, яйцата и киселото мляко. Разбъркайте ги добре. Разтворете маята в малко хладка вода и я добавете към млечната смес заедно със захарта. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното постепенно. Целта е да получите меко и еластично тесто.

Тестото се оставя на топло място за около 2 часа, за да втаса.

В това време може да приготвите плънката. Задушете ситно нарязания праз в малко мазнина. Добавете каймата и запържете до побеляване. Сложете и предварително сварените яйца, които сте нарязали съвсем на ситно.

От тестото се разточват квадрати със страна 10 см. В центъра на всеки квадрат поставете по 1 с.л. от плънката и сгънете, така че да получите триъгълници. Притеснете краищата, за да прилепнат плътно.

Повторете до изчерпване на продуктите. Пирожките се пържат до готовност в силно сгорещена мазнина. Поднасят се топли с чай или бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: