Лютиво-кисела гъбена супа

13/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267615
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо927
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото, добавете чесъна и лука и ги запържете. Извадете и ги оставете настрана. Сипете лютите чушки в тигана и ги запържете. Сложете чесън, лука и чушките в пасаора и пасирайте до получаване на гладко пюре.

Прибавете към тях 150 мл вода. Върнете пюрето в тигана, добавете захарта и сол. Задушете до промяна на цвета. В дълбока тенджера сипете пюрето, бульона, ориза, соевия сос, лимоновата кора и сок. Кипнете сместа и намалете огъня, варете за 10-тина минути.

Добавете нарязаните гъби и след още 10 минути поръсете с кориандъра и сервирайте супата. Гарнирайте с нарязаните зелен лук и зелени люти чушки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Elena Steinbach
Elena Steinbach
21.11.2016 13:37
Super rezepta! Njamahme oriz i slojih bulgur, no pak stana mnogo vkusna :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв