Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс с кренвирши

Солен кекс с кренвирши

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Солен кекс с кренвирши1 / 3
15/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • кренвирши - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата и оцетът се прибавят към киселото мляко. Смесете с яйцата, брашното и олиото, така че да се получи кексово тесто.

Добавете натрошеното сирене, ситно нарязаните кренвирши, както и скълцания магданоз.

Изсипете сместа в намаслена форма за кекс и печете в силна фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: