Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с мащерка и бекон

Пиле с мащерка и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле с мащерка и бекон1 / 2
22/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бекон - 150 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • мащерка - 5 клонки
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разделя на 8 порции. Беконът и чушките се нарязват на лентички, лукът - на по-едро. Запържете бекона в сгорещена мазнина и го извадете.

В същия тиган се задушава лукът и също се изважда. Запържете парчетата пиле до златисто, подправете с черен и червен пипер, поръсете със сол. Прибавете мащерката и захлупете съда.

Оставете ястието да се готви на слаб огън около 25 минути. След това се добавят чушките и лука и всичко се задушава още 10-тина минути.

Объркайте всичко с бекон, нарежете на ситно още малко мащерка и дръпнете от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: