Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Терин»Двоен шоколадов терин

Двоен шоколадов терин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Двоен шоколадов терин1 / 2
16/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • Бял мус
  • бял шоколад - 250 г
  • желатин - 1.5 ч.л. разтворен в 2 с.л. вода
  • пудра захар - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • заквасена сметана - 150 мл
  • сметана - 150 мл сладкарска
  • Тъмен мус
  • черен шоколад - 175 г
  • кафе - 2 с.л.
  • желатин - 2 с.л. + 1 с.л. вода
  • ром - 2 с.л.
  • масло - 60 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • сметана - 300 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте с хартия за печете продълговата форма за печене с размери 23 на 12 см. За да направите белия мус, разтопете шоколада. Разтворете желатина във водата в купа, поставена във вряща вода.

Оставете желатиновата смес да се охлади, след което смесете със шоколада, жълтъците и заквасената сметана. Добавете и сладкарската сметната и сипете сместа във форма.

За да направите тъмния мус, разтопете шоколада с кафето и разтворете желатина в рома и водата. Смесете стопения шоколад с желатин, добавете маслото.

Разбийте добре и прибавете жълтъците, последвани от белтъците. Накрая се смесва със сметаната. Сипете тъмния мус върху белия. Оставете терина да престои, декорирайте със сметана и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: