Ризото с бяло вино и гъби

22/03/2015
Мила
отМилаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 644
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете в него почистените и нарязани гъби. Извадете ги от съда, добавете зехтина и запържете ситно скълцания лук и целите (или скълцани) скилидки чесън.

Добавете ориза и разбъркайте, докато и той се позапържи, след което долейте виното. След като алкохолът се изпари, върнете гъбите в съда и започнете да доливате по 1-2 черпака от горещия бульон.

От време на време разбърквайте внимателно. Когато бульонът се абсорбира, се долива още и така, докато оризът се свари, но без да се преварява - трябва да остане цял и съвсем леко твърд.

Готовото ризото трябва да е кремообразно и сочно. Снемете го от котлона, овкусете със сол и пипер. Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте.

Поднесете ризотото с малко нарязан магданоз или копър.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!