Маринована телешка пържола

17/03/2015
Marianaот MarianaИноватор / Автор
"Всеки обича хубавата пържола, но става ли дума за телешко, много малко хора знаят как да направят телешкото крехко. Вижте тази изпитана рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 599
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 450 г пържола
  • черен пипер
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 50 мл сок
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолата от двете страни с черен пипер. В дълбока купа смесете зехтина, лимонови сок, соевия сос, чесъна и захарта. Разбъркайте сместа и добавете телешката пържола.

Оставете я да се маринова поне за 3-4 часа.

Загрейте скарата на максимална степен и печете телешкото месо около 5-6 минути на страна, като непрекъснато мажете с маринатата.

Свалете месото от огъня, захлупете го и го оставете за 10 минути да се задуши. Поднесете със зелена салата, печени картофи или задушен ориз.

Още рецепти за пържоли: Пържола на пара, Телешки пържоли на тиган, Панирани пържоли, Чеснови пържоли, Пържоли по ловджийски.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар