Маринован пържен език

07/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Мариновайте предварително и сгответе за минути и да не забравите да поднесете с бяло или червено вино!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 577
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • език - 3 броя свински, сварени
  • пипер - 1 ч.л. шарен на зърна
  • люти чушки - 1 брой, ситно нарязана
  • чесън - 1 пресована скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 5 с.л.
  • мед - 1 к.л.
  • сол - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете езиците на тънки резени. Залейте ги с маринатата, приготвена от всички продукти и ги оставете така за 1 или 2 денонощия, като ги покриете с кърпа или капак.

От време на време раздрусвайте съда с капака, за да се омесват вкусовете.

Изпържете маринования език в сгорещено олио.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!