Пиле по нормандски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле по нормандски1 / 2
17/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1.4 кг
  • масло - 60 г
  • олио - 2 с.л.
  • калвадос - 4 с.л.
  • бульон - 6 с.л. пилешки
  • ябълки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сметана - 90 мл
  • бял пипер
  • сол
  • За гарниране
  • масло - 30 г
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината масло и цялото олио в тенджера. Добавете нарязаното на 8 парчета пиле и го запържете. В малка тенджера сипете калвадоса и го загрейте. Сипете го върху пилешкото, разбъркате, за да се фламбира. Щом калвадосът се редуцира, веднага сипете бульона и оставете настрана.

Разтопете оставащото масло и задушете нарязаните ябълки, целината, лука и мащерката за около 10 минути. Сипете върху пилешкото и го върнете на огъня, намалете температурата, сложете капак и задушете за около 50 минути.

Разбийте жълтъците със сметаната и смесете с малка част от горещия сос от пилето. Сипете цялата смес при пилешкото и гответе 2-3 минути. Овкусете със сол и бял пипер на вкус и свалете от огъня.

За да направите сместа за гарниране, разтопете маслото в малка тенджера и задушете нарязаните ябълки. Добавете малко захар и гответе, докато се карамелизира.

Сервирайте пилето със сос, гарнирано с карамелизирани ябълки и поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: