Шишчета от скариди на скара

17/03/2015
Marianaот MarianaИноватор / Автор
"За нас беше удоволствие да готвим за Вас, надяваме се и на вас да ви е харесало "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 556
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • скариди - 24 бр. големи
  • лапад - 2 връзки
  • лимони - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • мащерка - 1 с.л. пресен
  • риган - 1 с.л. пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете маслото, зехтина, зелените подправки, черния пипер и мариновайте в получената смес скаридите. Оставете ги да се мариноват цяла нощ. Пригответе 4 дървени шишчета и ги накиснете в студена вода също за 1 нощ.

Добре почистеният лапад се задушава на пара за 7-8 минути, след което се разпределя на 2 порции и подходящи чинии. Лимоните се нарязват на парчета.

Нижат се шишчета, като се редуват скариди и резени лимон. Шишчетата се пекат върху добре загрята скара по 2-3 минути на страна, като непрекъснато се заливат с маринатата.

Поднасят се върху канапе от лапад.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар