Критараки с гъби

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Критараки с гъби1 / 2
17/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Самотно критираки с гъби си търси компания за вечеря. Очаква само сериозни предложения"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г
  • грах - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • критараки - 500 г или паста орзо
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • вода - 1 л студена
  • дафинов лист - 1
  • риган - 1 - 2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените гъби се нарязват на парчета, лукът и чесънът - съвсем на ситно. В дълбока тенджера се загряват 2 с.л. от зехтина и се запържват зеленчуците. Пържат се около 4-5 минути, след което се добавят грахът и доматеното пюре, което е размито с малко вода и критаракито.

Ястието се разбърква добре, залива се със студената вода, овкусява се с подправките и се кипва. Вари се 4-5 минути под похлупак. Сваля се от котлона, без да се отхлупва, и се оставя поне 10 минути, за да се задуши.

По желание преди поднасяне всяка порция се поръсва с настърган кашкавал.

Опитайте още Критараки с пиле, Орзо с чесън и пармезан и Орзо с пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: