Кюнефе

17/03/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Пожелаваме ви успешен и спокоен ден с този неустоимо вкусен сиропиран турски сладкиш. Турските десерти са световноизвестни, а кюнефето има особено място сред тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 342
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 100 г
  • сирене - 100 г моцарела или др. вид незряло сирене
  • масло - 50 г
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително направете захарен сироп от посочените продукти, като финално ароматизирате с ванилия и лимонова кора.

В неголям тиган добре намажете с масло дъното и стените. Натрошете половината кадаиф и хубаво го притиснете към дъното на съда, за да прилепне плътно.

Отгоре накъсайте на малки парченца част от моцарелата или друг вид свежо и неузряло сирене. Добавете малко масло и притиснете внимателно останалия натрошен кадаиф - гледайте да покриете хубаво моцарелата и да я притиснете.

Загрейте на слаба степен котлона и сложете тигана с десерта. След като добие златист загар отдолу, използвайте чиния или друг тиган, за да го обърнете да се изпече и то другата страна. Преди това почистете съда и отново го намажете с масло.

Залейте кюнефето с охладения захарен сироп. отгоре може да поръсите с натрошени ядки - орехи, шамфъстък.

Виж още рецепти за Кадаиф, Кадаиф с орехи, Екмек кадаиф, Млечен кадаиф.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Rumi_na
Rumi_na
15.04.2017 20:14
От къде да се снабдя със суров кадаиф?
2
0
Rumi_na
Rumi_na
15.04.2017 20:14
От къде да се снабдя със суров кадаиф?
0
0
Plesneva
Plesneva
19.05.2016 14:33
Препоръчвам ви да смесите маслото,с което мажете съда с петмез.Десерта ми е изключително любим.Адмирации.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар. Благодаря, Сонче за поясненията. Вкъщи имам, донесла съм си непечен кадаиф точно за тази цел и така си стои. Ще го пробвам задължително!!
1
0
Plesneva
Plesneva
04.11.2016 17:52
Мария,не е трудно,просто е много важно добре да го натъпчеш.Готвачите в турския ресторант,в който работех слагаха пласт кадаиф,тъпчеха с дъното на друга чинийка,после пак пласт,пак тъпчене,сирене,тъпчене,кадаиф,пак тъпчене.Идеята е хубаво да се сбие кадаифа.И преди да разпочнат го разчепкваха като вълна :) Десерта е уникален,задължително го пробвай.
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар. Прекрасно изглежда на снимката. Никога не съм приготвяла, а имам голяма желание. Смятам, че е трудно и нищо няма да направя. Моите поздравления за рецептата!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Още от категориите