Пиде

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
17/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Само сте чували, но никога не сте опитвали? А знаете ли колко изпускате"

Необходими Продукти

  • вода - 480 мл.
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 900 г бяло
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • за намазване
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и го смесете със зехтина, водата, захарта и сухата мая. Полученото тесто се меси 5 минути, след което се оставя на топло, за да втаса.

Когато удвои обема си, се разделя на три части, които се оформят като топки. Те се разточват на кръг с диаметър около 15 см, намазват се със зехтин и се покриват с алуминиево фолио. Оставят се 20 минути, за да втасат повторно, след което отново се разточват, докато се получи кора с дебелина 5 мм.

Питките се пекат в предварително загрята та 230 градуса фурна за около 10 минути и се сервират топли. Те са идеални за правенето на големи сандвичи, защото отвътре остават кухи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил Терзиев
Михаил Терзиев
може ли да попитам какво точно значи пиде, защото не ми е много ясно. инъче рецептата е страхотна
24.02.2019 17:14